Ακόμα ένα περιστατικό βάναυσης συμπεριφοράς σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων δημοσιοποίησε ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων.

Πρόκειται για ένα αλυσοδεμένο και αποστεωμένο σκυλί, που εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, με τους φιλόζωους να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκυλί ήταν σύμφωνα με τα μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου, γεμάτο πληγές, σε πλήρη απίσχναση περίμενε καρτερικά το θάνατό του, αφού η αλυσίδα τον κρατούσε καθηλωμένο στο σημείο και ο “κηδεμόνας” του δεν του έδινε καμία σημασία.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή αφαίρεσης και σήμερα μας παραχωρήθηκε το ζώο για φιλοξενία ενώ ο κηδεμόνας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο θα εκτιμηθεί κτηνιατρικά η κατάστασή του.

Και η ανακοίνωση του συλλόγου καταλήγει: Το συγκλονιστικό είναι ότι αυτό το ζώο -που με το ζόρι στέκεται στα πόδια του από την ασιτία και τις κακουχίες-μόλις απομακρύνθηκε από το σημείο, βρήκε το κουράγιο να κουνάει ασταμάτητα την ουρίτσα του, ενώ έτρωγε με όρεξη.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αναρρώσει και ελπίζουμε ότι δε θα έχουν πάθει ανεπανόρθωτες ζημιές τα ζωτικά του όργανα. Δυστυχώς δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αφού στην Ελλάδα, εκτός από τα αδέσποτα, υποφέρουν και χιλιάδες “δεσποζόμενα”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης