Χειροπέδες σε οικογένεια στα Σεπόλια: Στο νοσοκομείο οι γονείς - Στο τμήμα τα αδέλφια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 20:37
Χειροπέδες σε οικογένεια στα Σεπόλια: Στο νοσοκομείο οι γονείς - Στο τμήμα τα αδέλφια

Την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στα μέλη οικογένειας κάτω από το σπίτι τους στα Σεπόλια καταγγέλλει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη».

Όπως καταγγέλλεται, οι αστυνομικοί αφού πέρασαν χειροπέδες στον γιο της οικογένειας, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του φοιτητικού συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ, στην πιλοτή του σπιτιού του, η αδερφή του, η μητέρα και «ο πατέρας του, που προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και να διαμαρτυρηθούν, ξυλοκοπήθηκαν κι αυτοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα και ο γιος -μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-, αφού συμμετείχαν σε πορεία στον Σταθμό Λαρίσης, πήραν το μετρό για να πάνε στο σπίτι τους στα Σεπόλια. Στην έξοδο όμως του σταθμού Σεπολίων, τους εντόπισαν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνόμευαν την περιοχή και τους κυνήγησαν μαζί με άλλα συγκεντρωμένα άτομα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένουν. Εκεί πέρασαν χειροπέδες στον γιο με σκοπό να τον προσαγάγουν, ενώ η μητέρα τραυματίστηκε σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας πάνω στη μικροένταση που ακολούθησε της προσαγωγής του γιου της και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό». Ο γιος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όπου είχαν προσαχθεί και άλλα άτομα.

Στο μεταξύ έξω από το τμήμα άρχισαν να συγκεντρώνονται αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων ο πατέρας και η αδελφή του νεαρού. Δημιουργήθηκε ένταση κατά την οποία ο πατέρας έπαθε καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κολωνού.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, έξω από το Α.Τ. Κολωνού, πατέρας και κόρη δημιούργησαν επεισόδιο και για αυτόν τον λόγο τούς συνέλαβαν. Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση και διακομίστηκε επειγόντως στον «Ευαγγελισμό».

Δείτε εικόνες από το περιστατικό στο βίντεο που ανέβασε στα social media το κίνημα «Μένουμε Ενεργοί»:

«Είστε με τα καλά σας, εδώ μένει ο άνθρωπος, γιατί τον παίρνετε, που τον πάτε, έχει δικαίωμα να μάθει. Τι κάνετε; Δέρνετε τον κόσμο, αφήστε τους ήσυχους» φώναζε μια κάτοικος της περιοχής την ώρα που οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον νεαρό, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 08:26