Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που συνδέονται μεταξύ τους και ειδικεύονταν στη σωματεμπορία και στο εμπόριο ναρκωτικών προχώρησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα μέλη του κυκλώματος σωματεμπορίας εξωθούσαν νεαρές γυναίκες στην πορνεία εκμεταλλευόμενα τη δεινή κοινωνική τους θέση. Ειδικότερα, όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, «έβρισκαν κοπέλες που είχαν παιδιά ή σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις απειλούσαν ότι αν δεν ενδώσουν, δεν θα έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους».

Σύμφωνα μάλιστα με το tempo24.news, η τιμή για ένα βράδυ με τις κοπέλες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα έφθανε τα 5.000 ευρώ. Ποσό που αντιστοιχούσε σε 24ωρη «απασχόληση», ενώ η απλή ταρίφα άγγιζε τα 150 ευρώ. 

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ανέφεραν πως στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερες από 30 γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν συλληφθεί. Οι γυναίκες ζούσαν νόμιμα στην Ελλάδα και προέρχονταν από τη Μολδαβία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και τη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον εγκέφαλο του κυκλώματος σωματεμπορίας, πρόκειται για Αλβανό, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί. Ειδικότερα, κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνελήφθησαν 19 άτομα. Μεταξύ αυτών 16 άνδρες, στην πλειονότητά τους αλβανικής καταγωγής αλλά και Έλληνες.

Εδώ να σημειωθεί ότι, όπως προαναφέρθηκε, από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε πως εκτός από τη σωματεμπορία μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει κι άλλη ομάδα, με άλλο αρχηγό, επίσης από την Αλβανία (και αυτός έχει συλληφθεί), και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Τέλος, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στην κατοχή τους στοιχεία και για άλλους εμπλεκομένους (είχαν περιφερειακό ρόλο), οι οποίοι αναμένεται να συλληφθούν σύντομα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης