«Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο Σύστημα Υγείας για να ανασάνει, εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον επιθεωρητή Αστυνομικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδας Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο.

«Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις γιορτές και τις εκδηλώσεις, ο ίδιος, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ανέφερε: «Ας τις γιορτάσουμε φέτος τηλεφωνικά ή μέσω Skype. Για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα έστω και περιοριστικά, ας δώσουμε όλοι μια υπόσχεση. Τις επόμενες ημέρες, να εφαρμόσουμε ακόμη πιο αυστηρά, με μεγαλύτερο σεβασμό και συμμόρφωση, τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, πάντα με εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Όλοι μαζί θα νικήσουμε τον ιό». 

Εντατικοί έλεγχοι

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, επισήμανε ότι θα εντατικοποιηθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι, ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. «Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, θα πάμε από νομό σε νομό, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, το ζήτημα είναι ότι πρέπει όλοι μαζί να κόψουμε το δρόμο στον ιό», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα απόφαση για διάθεση 1,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 60 οχήματα και άλλο εξοπλισμό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταθούμε στον αγώνα που δίνεται σε πολλά επίπεδα. «Στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, στον αγώνα των ανθρώπων που επιβάλλουν την τάξη, στον αγώνα της αυτοδιοίκησης, αλλά και στον αγώνα που δίνουμε όλοι ξεχωριστά, ο καθένας με δική του ευθύνη».

Ο κ. Ζέρβας πιστεύει πως η κατάσταση βαίνει προς μια ομαλοποίηση, αλλά παρ΄ όλα αυτά, όπως δηλώνει ο ίδιος, εξακολουθεί να είναι δύσκολη.

«Από την μια πλευρά, χρειάζεται ένας ουσιαστικός συντονισμός και ένας αυστηρός έλεγχος. Ενώ, από την άλλη πλευρά, είναι η προσωπική ευθύνη του καθενός.

»Αυτό το κρατάω σαν έκκληση προς όλους τους συμπολίτες, και να γνωρίζουν όλοι πως δεν υπάρχει κανένας σε αυτή τη χώρα που να μην προσπαθεί για να βελτιωθεί η κατάσταση.

»Οπότε, για αυτές τις 10-15 ημέρες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.

»Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ότι περνάει από τις δυνατότητές του για να προσφέρει τη συμπαράστασή του στους πολίτες, αλλά και να βοηθήσει στην τήρηση των μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ,thesstoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης