Σοβαρές ζημιές σε ξηραντήρια καπνού και καπνοχώραφα στην περιοχή της Ολυμπιάδας και του Φλάμπουρου στην Ελασσόνα, προκάλεσε μπουρίνι που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, το οποίο συνοδεύτηκε από ισχυρή χαλαζόπτωση.

Το μπουρίνι ξεκίνησε με ισχυρούς ανέμους και στη συνέχεια ακολούθησε το χαλάζι, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές και προκαλώντας μεγάλες ζημιές τόσο στις καλλιέργειες αλλά και σε λιάστρες καπνού, ενώ οι αγρότες είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς.

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση κι αυτό που ζητούν είναι η άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που προκάλεσε το καλοκαιρινό μπουρίνι.

Λίγο αργότερα καταιγίδα χτύπησε και την πόλη της Λάρισας χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην εύτερη περιοχή της Θεσσαλίας σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων στο ύψος της Σούρπης με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κοπή και απομάκρυνση τους από το οδόστρωμα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών χρειάστηκε να κλείσει μια λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης