Αντίδοτο για την πληγή από τα πολλά λουκέτα φαίνεται να αποτελούν οι λίγοι τολμηροί, οι οποίοι με θάρρος ρίχνονται στον ωκεανό της αγοράς με νέες επιχειρήσεις.
Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε, με μεγάλη ευχαρίστηση, την αντίθετη εικόνα, δηλαδή εγκαίνια νέων επιχειρήσεων ή καταστημάτων, από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

Ο κ. Δημήτρης Χατζής θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε κρέας, και καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια κατάφερε να ανοίξει ένα ολοκαίνουργιο κρεοπωλείο στα Λιόσια.
Το κόστος της επένδυσης, μόνο για τα ψυγεία και τις εγκαταστάσεις, ανήλθε σε 120.000 ευρώ, χωρίς να έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα πάντα.

Ο ίδιος διατηρεί ακόμη δύο κρεοπωλεία σε λαϊκές συνοικίες, όπως η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, και τόλμησε να ανοίξει και να εγκαινιάσει σήμερα το νέο του κατάστημα στα Λιόσια, καθώς, όπως μας είπε, τίποτα δεν γίνεται, αν δεν τολμήσεις και δεν πάρεις ρίσκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έλαβε κανενός είδους επιχορήγηση από το κράτος ή άλλου είδους ευρωπαϊκά προγράμματα, λόγω της γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας στη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.
Ο κ. Δημήτρης απασχολεί στο νέο του κατάστημα τέσσερις εργαζομένους, νέους της περιοχής, και ρίχνεται δυνατά στη μάχη του ανταγωνισμού, αφού η κορωνίδα του, το εγχώριας παραγωγής αμνοερίφιο δηλαδή, θυμίζει τιμές Βαρβακείου με 5,99 ευρώ το κιλό.
Μάλιστα, όπως μας λέει, έχει ήδη κλεισμένες παραγγελίες για το Πάσχα, ενώ, παρά τις όποιες δυσκολίες, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετά αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής στα 6 ευρώ το κιλό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, χωρίς να υπάρξουν ελλείψεις ή άλλα προβλήματα προμηθειών την τελευταία στιγμή μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

