Νέο σκάφος με… μετανάστες έφτασε στην Κρήτη, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο ναυάγιο που έγινε χθες με μετανάστες στη Γαύδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patris, πρόκειται για 28 άτομα τα οποία επέβαιναν σε βάρκα που έφτασε στο Λέντα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής και καταμέτρησης.

Όπως αναφέρουν λιμενικές πηγές, στην πλειονότητά τους οι μετανάστες είναι άνδρες ενώ υπάρχουν δύο γυναίκες και ένα παιδί μόλις πέντε ετών. Παράλληλα, δύο άτομα εμφάνισαν προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είχαν παρουσιάσει πρόβλημα με το ζάχαρό τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 28 μετανάστες, οι 26 είναι από το Σουδάν ενώ δύο είναι από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι και εξετάζονται για το αν είναι οι διακινητές. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο Ηράκλειο όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης