Άνω κάτω έγινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου, με αφορμή την τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο Κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ξυλούρη, που γίνεται απόψε στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Ο καβγάς άναψε, όταν η νομάρχης κα Σχοιναράκη αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με το νομαρχιακό σύμβουλο κ. Κώστα Ξυλούρη, ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι τον αποκλείουν από την εκδήλωση, αν και ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του σπουδαίου Κρητικού καλλιτέχνη.

Η νομάρχης μιλούσε για τα διαδικαστικά της συναυλίας, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν συγγενείς, συνεργάτες και άλλοι καλλιτέχνες, για να τιμήσουν τον μεγάλο τραγουδιστή. Ο νομαρχιακός σύμβουλος πήρε τον λόγο και είπε ότι ζήτησε να απευθύνει δύο λόγια για τον Νίκο Ξυλούρη και η νομάρχης αρνήθηκε.

«Τι θα ήταν να μιλήσουμε κι εμείς τρία λεπτά στην εκδήλωση; Έχω και προσωπικούς λόγους να μιλήσω για το Νίκο. Πήρα τηλέφωνο τη νομάρχη και της το είπα. Αρνήθηκε. Εάν επιμένει τότε νομίζω ότι υπάρχει σκοπιμότητα! Είναι ατόπημα» τόνισε ο κ. Ξυλούρης. Αμέσως πήρε το λόγο η κα Σχοιναράκη, η οποία αντέδρασε, λέγοντας ότι «ο κ. Ξυλούρης συνεχίζει να προσβάλει και αυτό δεν το δεχόμαστε».

«Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Ξυλούρης όταν ήμουν σε μια συνάντηση και όταν πια το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε βγει. Είμαστε σε συνεννόηση με τη γυναίκα του, τα αδέρφια του, με την οικογένεια. Πώς να μπει οποιοσδήποτε άλλος;» ανέφερε η κα Σχοιναράκη και φανερά εξοργισμένη επανέλαβε ότι ο κ. Ξυλούρης προσβάλει την παράταξη και την ίδια αφήνοντας υπαινιγμούς για τις επιδιώξεις του νομαρχιακού σύμβουλου.

Ο κ. Ξυλούρης αντέδρασε έντονα με τη σειρά του και ζήτησε εξηγήσεις, υψώνοντας τους τόνους: «Ποιος εκμεταλλεύεται το μικρόφωνο; Δεν ντρέπεστε να τα λέτε; Ούτε έθιξα κανέναν, ούτε πρόσβαλα! Ζήτησα να τοποθετηθώ κι εγώ υπέρ της οικογένειας!» ανέφερε. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Αλεξάκης, που είπε στον κ. Ξυλούρη ότι «η οικογένεια εκπροσωπείται από τη σύζυγο του καλλιτέχνη».

«Αφήστε τα αυτά» – είπε ο κ. Ξυλούρης και συνέχισε – «θέλετε να πως τι μου είπε η κα Σχοιναράκη στο τηλέφωνο; Δεν θέλω να μιλήσω γιατί σέβομαι τη μνήμη του Νίκου!» και αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να ξαναγυρίσει στη συνεδρίαση.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης