Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες μας πιάνει μια υπογλυκαιμία και θέλουμε οπωσδήποτε να φάμε κάτι γλυκό για να τονωθούμε. Αυτό μας συμβαίνει συνήθως επειδή πέφτουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα ή απλώς γιατί μας αρέσουν τα γλυκά παραπάνω από όσο πρέπει. Επειδή όμως η υπερκατανάλωση γλυκών δεν ωφελεί την διατροφή μας και κατά συνέπεια την υγεία μας, θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους ώστε να λαμβάνουμε γλυκόζη από τροφές πιο υγιεινές. Τι μπορείτε, λοιπόν, να τρώτε:

Φρούτα. Η μπανάνα και το καρπούζι είναι από τα φρούτα που περιέχουν αρκετή γλυκόζη ενώ συγχρόνως έχουν πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για το καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Λαχανικά και συγκεκριμένα οι πατάτες και τα καρότα. Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C ενώ παράλληλα με την κατανάλωσή τους μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως. Είναι μια σίγουρη λύση για την καθημερινή πρόληψη γλυκόζης λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν. Για αυτό καλό θα ήταν να τα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση είτε σαν πρωινό γεύμα είτε σαν απογευματινό.

Τέλος, το πολύτιμο νερό που μας προστατεύει από την αφυδάτωση, προσφέρει μεγάλες ποσότητες ενέργειας στον οργανισμό μας. Πίνετε, λοιπόν, τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για γερό οργανισμό.

