Σε πολιτικοδικαστικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται αυτή την ώρα (αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Αυστραλία) η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Μετά τη θετική γι’ αυτόν απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης, το οποίο τον δικαίωσε δίνοντάς του το δικαίωμα συμμετοχής στο Αυστραλιανό Open, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας φαίνεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του έκδοσης διοικητικής απόφασης που ακυρώνει τη βίζα του Σέρβου τενίστα. Την πληροφορία μεταδίδει ο ανταποκριτής της «The Telegraph» Όλιβερ Μπράουν από τη Μελβούρνη και από τα γραφεία των δικηγόρων του Τζόκοβιτς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αναφέρει, επίσης, πως άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας φέρονται να σπεύδουν να συλλάβουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, χωρίς ωστόσο όλα αυτά να έχουν επιβεβαιωθεί. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, τότε ο Σέρβος αθλητής θα απελαθεί από την Αυστραλία και θα του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για τρία συναπτά έτη.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι.

Επίσης, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι δρομολογούνται η σύλληψη και η απέλαση του Σέρβου τενίστα. Ο αδερφός του Νόβακ, Τζόρτζε Τζόκοβιτς, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται σύλληψή του.

«Άυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος. Πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο και θέλουν να τον συλλάβουν», δήλωσε ο αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον σερβικό τηλεοπτικό σταθμό TV Prva, και συνέχισε: «Όλα αυτά είναι πολιτική […]. Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Σήμερα υπέστησαν μια μεγάλη δικαστική ήττα οι αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να το αντέξουν».

Η μεγάλη ανατροπή

Προηγουμένως, το πρωί της Δευτέρας, το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε πανηγυρικά τον Τζόκοβιτς δίνοντάς του το δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά. Όμως, το Σύνταγμα της Αυστραλίας επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τη δικαστική απόφαση εκδίδοντας διοικητική διάταξη ακύρωσης της βίζας και άρα απέλασης ενός ξένου πολίτη, κι αυτό με υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται πως η μόνη πηγή που μέχρι στιγμής αναφέρεται σε αυτή την εξέλιξη είναι η «The Telegraph».

Παρακολουθήστε την ανταπόκριση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαθέα από τη Μελβούρνη στη «Ζούγκλα»:

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης