Τα τρία τέταρτα των κατοίκων άνω των 16 ετών στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους για την COVID-19, ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε επίσης αύξηση των περιστατικών μολύνσεων του νέου κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, η πρώτη έπειτα από τρεις ημέρες.

Το 75,6% των πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση, ενώ το 42,7% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα. Έχουν επιβληθεί lockdowns στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, εξαιτίας των ξεσπασμάτων που αποδίδονται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού από τον Ιούνιο, έπειτα από μήνες με ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα του SARS-CoV-2 οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι αρχές σκοπεύουν να ζήσουν με τον ιό και όχι να τον εξαλείψουν, αφού επιτύχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, υψηλότερη από το 70% του ενήλικου πληθυσμού (20,6 εκατ.), στόχο που αναμένεται να επιτύχει στις αρχές του Νοεμβρίου, αν η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό.

Η Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.480 περιστατικά μόλυνσης οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα, έναντι 1.220 την προηγουμένη. Στη γειτονική Βικτόρια, τα περιστατικά μειώθηκαν σε 221 από 246 μία ημέρα νωρίτερα.

Διαπιστώθηκαν επίσης εννέα θάνατοι ασθενών με την COVID-19. Ωστόσο, το αυξανόμενο ποσοστό των εμβολιασμένων στις πιο ευάλωτες ομάδες επέτρεψε να μειωθεί ο δείκτης θνητότητας στο 0,41%, σε επίπεδο αρκετά χαμηλότερο από προηγούμενα ξεσπάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία μπόρεσε να διατηρήσει τα επίπεδα των μολύνσεων και των θανάτων σε χαμηλότερη στάθμη από άλλα κράτη με συγκρίσιμα επίπεδα πληθυσμού και οικονομικής ανάπτυξης. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει έως αυτό το στάδιο τους 1.061 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 66.300 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης του SARS-CoV-2.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άρση των περιοριστικών μέτρων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Οκτώβριο να καταστήσει υποχρεωτική την προσκόμιση πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού για τα διεθνή ταξίδια, έγραψε σήμερα η εφημερίδα «Sydney Morning Herald», χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής της.

Οι πολίτες της Αυστραλίας απαγορεύεται σήμερα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός εάν τους έχει δοθεί άδεια γι’ αυτό κατ’ εξαίρεση, ενώ οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν υποχρεούνται να μένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, με δικά τους έξοδα.

Όπως δείχνει μοντέλο του Burnet Institute, αν δεν είχαν επιβληθεί τα lockdowns και εάν δεν είχε επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, θα καταγράφονταν 590.000 επιπλέον κρούσματα και 5.800 επιπλέον θάνατοι στις 12 δυτικές συνοικίες του Σίδνεϊ που πλήττονται περισσότερο το εξάμηνο που διανύουμε καθώς μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 139 θάνατοι και σχεδόν 30.500 περιστατικά μόλυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης