Zougla Newsroom 

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Ιταλούς χειρουργούς. Αυτός είναι ο 57χρονος Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος έχει αναλάβει να χειρουργήσει τον Πάπα Φραγκίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γέννημα θρέμα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, ο Σέρτζιο Αλφιέρι από το 2021 είχε  ασθενή τον Ποντίφικα όπου έπασχε από εκκολπωμάτωση του παχέος εντέρου.

Το πρώτο χειρουργείο έγινε λαπαροσκοπικά, δηλαδή χωρίς κοψίματα, αλλά στη συνέχεια ένα απρόσμενο γεγονός ανάγκασε τους γιατρούς να αλλάξουν στρατηγική και να προχωρήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο, με κόψιμο στην κοιλιά.

Ο Αλφιέρι όμως δεν είναι ο οποιοσδήποτε χειρουργός. Eίναι μαθητής του Τζιοβάνι Μπατίστα Ντολιέτο, που ήταν μέλος της χειρουργικής ομάδας που χειρούργησε τον Ιωάννη Παύλο Β’ τρεις φορές, με επικεφαλής τον Φραντσέσκο Κρουτσίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 9.000 χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα.

Αφιερώθηκε στη χειρουργική του παχέος εντέρου, αναπτύσσοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (λαπαροσκοπικές και ρομποτικές) με ποσοστό επιτυχίας που σήμερα ανέρχεται στο 85%.

Επίσης, είναι ειδικός στη χειρουργική του παγκρέατος, στη βαριά οξεία παγκρεατίτιδα, στη χειρουργική στομάχου, αλλά και στη χειρουργική κοιλιακών και πυελικών μαζών και στη χειρουργική ηπατικών μεταστάσεων από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής από το 2010 και Τακτικός Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής από το 2018.

Ανάλογα με τις συνθήκες υγείας και την ηλικία του ασθενούς η ανάρρωση έπειτα από ένα τέτοιο χειρουργείο που υποβάλλεται ο Πάπας, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης