Παράταση μέχρι τουλάχιστον αύριο παίρνει η αγωνία για το αν ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία, χάνοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο Australia Open. 

Στις 17.00 ώρα Αυστραλίας (8.00 ώρα Ελλάδας) πηγές της κυβέρνησης δήλωσαν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ εξετάζει ακόμη το θέμα και δεν αναμένεται να πάρει σήμερα την οριστική του απόφαση. Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είχε πει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι περίμεναν να κάνει αυτός την ανακοίνωση, ότι η τελική απόφαση για την τύχη του Τζόκοβιτς είναι θέμα του υπουργού Μετανάστευσης. «Αυτές είναι προσωπικές υπουργικές αρμοδιότητες που ασκούνται από τον υπουργό Χοκ και δεν θα σχολιάσω αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρβος τενίστας μπήκε στην κλήρωση που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου στις 16.30 ώρα Αυστραλίας (7.30 ώρα Ελλάδας). Αν του επιτραπεί να συμμετάσχει στο τουρνουά, θα παίξει στον πρώτο γύρο με τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. 

 

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας ενδέχεται να αποφασίσει, παρά τη δικαστική απόφαση της περασμένης Δευτέρας, να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτό σημαίνει ότι ο τενίστας θα απελαθεί και δεν θα λάβει μέρος στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς, το Australian Open.

Αν δεν υπάρξει και νέα ανατροπή στο σίριαλ Τζόκοβιτς και ο Σέρβος διαταχθεί να εγκαταλείψει την Αυστραλία, θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Australian Open και να σπάσει το ρεκόρ των κατακτήσεων Grand Slam φτάνοντας στα 21. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης