Καθώς η διαδικασία εκκένωσης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ολοκληρώνεται, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ προειδοποίησε για απειλή στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο, καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από τον αεροπορικό κόμβο.

Σε μια ειδοποίηση ασφαλείας που εκδόθηκε νωρίς την Κυριακή το πρωί, η αμερικανική πρεσβεία σήμανε συναγερμό για πιθανή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δύο ημέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε 170 Αφγανούς, 13 Αμερικανούς στρατιώτες και δύο Βρετανούς υπηκόους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους Αμερικανούς πολίτες που είχαν ήδη ξεκινήσει για το αεροδρόμιο ζητήθηκε να γυρίσουν πίσω.

«Λόγω μιας απειλής, όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (HKIA), συμπεριλαμβανομένης της νότιας πύλης, του νέου Υπουργείου Εσωτερικών και της πύλης κοντά στο σταθμό βενζίνης Panjshir στη βορειοδυτική πλευρά του αεροδρομίου, πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή του αεροδρομίου», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση.

Η προειδοποίηση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε για πιθανή νέα τρομοκρατική επίθεση τις επόμενες 36 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από rt.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης