Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως που αφορούν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα του Σύδνεϋ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκαίνουργια πολυτελής κατοικία του Αρχιεπισκόπου ξεπερνά κάθε φαντασία ανέσεων, καθώς διαθέτει από θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο μέχρι θέα στην Όπερα και τη Γέφυρα του Σύδνεϋ. Όσο για το κόστος, φαίνεται πως ξεπερνά τα 6.5 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η αυστραλιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα news.com.au, το διαμέρισμα αγοράστηκε έναντι του προαναφερθέντος ποσού από το τραστ της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με μόνο το τέλος χαρτοσήμου να ανέρχεται στα 400.000 δολάρια.

Ωστόσο, το διαμέρισμα αποτελεί ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής και όχι του Έλληνα ιεράρχη, όπως επιβεβαίωσε το ίδιο το τραστ.

Ακόμη, νέες αποκαλύψεις αφορούν και στον ρόλο του φιλελεύθερου γερουσιαστή Άντριου Μπραγκ, του οποίου η παρέμβαση ήταν καθοριστική για τον Μακάριο, καθώς μετά τον θάνατο του προκατόχου του, Αρχιεπίσκοπου Στυλιανού Χαρκιανάκη, κατάφερε να μεταβεί στην Αυστραλία για το νέο του πόστο με τουριστική βίζα το 2019 και σχεδόν αμέσως να εξασφαλίσει status μόνιμου κατοίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σειρά του ο Μακάριος, έπλεξε το εγκώμιο του Αυστραλού γερουσιαστή για την ικανότητα του «να βρίσκει λύσεις», σε δημόσια τελετή που έλαβε χώρα στις 20 Ιανουαρίου. Έτσι, ο Μπραγκ ξαφνικά γίνεται ο πρώτος μη-Έλληνας και μη-ορθόδοξος που λαμβάνει την υψηλότερη τιμή που μπορεί να δώσει σε κάποιον η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης