Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 27 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, 22 εκ των οποίων οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση.

Όλα τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα αναφέρθηκαν στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ, όπου ζει μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου για την επιδημιολογική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα πέντε «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία των κινεζικών αρχών όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επιβεβαιώνεται πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό αφού φθάσουν στην κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (2), στο Πεκίνο, στη Σετσουάν και στη Σαάνσι (από 1). Το Υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για τον εντοπισμό 24 ασυμπτωματικών φορέων.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνουν.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19, πάντα κατά το κινεζικό Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι 17 άνθρωποι κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευτεί και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, ανέφερε το υπουργείο. 810 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι 36 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς -ο αριθμός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο- επί συνόλου 84.491 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης