Παρατείνεται στην Αίγυπτο η ώρα λειτουργίας για τα εστιατόρια και τις καφετέριες, από την ερχόμενη Κυριακή και με αυξημένη πληρότητα στο 50%.

Πάντως τα εμπορικά καταστήματα θα εξακολουθήσουν να κλείνουν στις 10 το βράδυ, όπως αποφάσισε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, ενώ στους κινηματογράφους και τα θέατρα θα συνεχιστεί το μέγιστο ποσοστό πληρότητας στο 25%. Το κλείσιμο δημόσιων παραλιών και πάρκων θα παραμείνει σε ισχύ, με μία πιθανότητα να ανοίξουν μετά την εορτή του Μεγάλου Μπαϊραμιού, από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, από τον Οκτώβριο, τα συνέδρια θα επιτρέπονται στη χώρα με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό 50 συμμετεχόντων, ενώ σε εθνικό επίπεδο συνεχίζεται να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Tην ίδια ώρα, τα 90.000 φτάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αίγυπτο, καθώς χθες καταγράφηκαν 667 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μολύνσεων, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 89.745 άτομα, από τότε που ξέσπασε για πρώτη φορά η πανδημία στη χώρα, στις 14 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου 41 άνθρωποι κατέληξαν χθες από τον COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 4.440 άτομα. Μέχρι σήμερα αρνητικά στον ιό παρουσιάζονται 30.075 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης