Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο εμβόλισε ένα λεωφορείο, στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια στάση λεωφορείου στον άξονα Ικέτζα του Λάγκος, μιας πόλης περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε το απαγορευτικό σήμα και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές ενώ ερχόταν το τρένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι έξι υπέκυψαν αργότερα στο νοσοκομείο», ανέφερε ο κυβερνήτης του Λάγκος, Μπαμπατζίντε Σάνου-όλου. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 74.

Ένας φύλακας ασφαλείας, ο Ουμπόνγκ Οκόν, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. «Βγήκα έξω και άνοιξα την πύλη, τότε είδα το τρένο και το λεωφορείο. Κοίταξα μέσα στο λεωφορείο, υπήρχαν πολλοί επιβάτες, τραυματίες, αίμα παντού. Άρχισα να βοηθάω τον κόσμο που ήταν μέσα να βγει από το λεωφορείο», είπε.

Τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ συνηθισμένα στο Λάγκος, όπου οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Πολλοί δρόμοι στη Νιγηρία είναι κακοσυντηρημένοι, γεμάτοι με λακκούβες, ένα γεγονός που οδηγεί σε ατυχήματα από τα οποία σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης