Ένας Αφροαμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού, εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τζόρτζια.

Λίγο αργότερα οι αρχές έδωσαν τέλος στη ζωή ενός -επίσης- θανατοποινίτη στο Μιζούρι ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο με σφυρί μίας 63χρονης γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις δύο τελευταίες εκτελέσεις για το 2014 στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτ Γουέιν Χόλσεϊ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων του μέχρι την τελευταία στιγμή να αναστείλουν τη διαδικασία του επικαλούμενοι τον χαμηλό δείκτη ευφυΐας του (περίπου 70)-στα όρια της αναπηρίας- που θα καθιστούσε παράνομη την εκτέλεσή του.

Ο 49χρονος Χόλσεϊ είχε καταδικαστεί για τον φόνο του αστυνομικού Ουίλιαμ Ρόμπινσον στην κομητεία Μπόλντγουιν το 1995 έπειτα από ληστεία που είχε διαπράξει σε παντοπωλείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του Χόλσεϊ είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς την περίοδο της δίκης του είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν αλκοολικός.
Λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Χόλσεϊ, θανατηφόρος ένεση χορηγήθηκε στον 48χρονο Πολ Γκούντγουιν για τον φόνο μίας 63χρονης με σφυρί το 1998.

Ο Γκούντγουιν είχε πραγματοποιήσει σεξουαλική επίθεση εναντίον της Τζόαν Κροτς στην κομητεία Σεντ Λούις και στη συνέχεια την είχε ρίξει από σκάλες προτού την σκοτώσει με το σφυρί. Ο Γκούντγουιν ήταν πρώην γείτονας του θύματος και είχε δηλώσει ότι θεωρούσε ότι η γυναίκα ευθυνόταν για την αποβολή του από οικοτροφείο.

Και στην περίπτωση του Γκούντγουιν, οι δικηγόροι του κατέβαλαν προσπάθειες να ανασταλεί η εκτέλεσή του επικαλούμενοι το επιχείρημα περί μειωμένης ευφυΐας, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης