Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Ηλίας Βαζαίος ζει και εργάζεται για περίπου 10 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τελευταία στο Μπέρμιγχαμ. Αν και η χώρα «κινδύνεψε» να ακολουθήσει το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης», τελικά ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποτέλεσε ο ίδιος το παράδειγμα αφού νόσησε σοβαρά από τον ιό, κερδίζοντας πόντους στη συμπάθεια του κόσμου αλλά και πείθοντας τελικά τον λαό του να τηρήσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καθυστέρηση της λήψης τους, πάντως, είναι εμφανής, καθώς η Αγγλία αποτελεί ένα από παγκόσμια επίκεντρα της πανδημίας, ενώ μετράει πάνω από 15.000 νεκρούς και περίπου 150.000 κρούσματα.

Η ζωή έχει αλλάξει δραματικά, όπως και για όλους, και η καραντίνα έχει γίνει αποδεκτή από τους πολίτες, μέχρι τουλάχιστον να σταματήσει η τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, όπως μας λέει ο Ηλίας Βαζαίος.Το περίφημο NHS, το αγγλικό εθνικό σύστημα υγείας, απέβη ανέτοιμο πάντως για μια τέτοια μεγάλης κλίμακας κρίση, ενώ στη δημόσια συζήτηση κυριαρχεί ήδη ο τρόπος επαναφοράς στην κανονικότητα και η επανεκκίνηση της οικονομίας…

Δείτε τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης