Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, βλέποντας ότι συνολικά 38  υπουργοί, υφυπουργοί  και άλλα στελέχη του εγκαταλείπουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ των περισσότερων βρετανικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι μια ομάδα υπουργών της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Ναντίμ Ζαχάουι που χθες διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, μετέβησαν στην πρωθυπουργική κατοικία για να τον καλέσουν να παραιτηθεί, από τον πρωθυπουργικό θώκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός του Ναντίμ Ζαχάουι, στην ομάδα μετέχουν ακόμη η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, οι υπουργοί Ουαλίας Σάιμον Χαρτ, και Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις, ο υπουργός Στέγασης Κιτ Μάλτχαουζ και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, αλλά και η νεοδιορισθείσα χθες υπουργός Παιδείας Μισέλ Ντόνελα.

Οι παραπάνω παρέδωσαν μια επιστολή- τελεσίγραφο στον Μπόρις Τζόνσον, της οποία το κεντρικό νόημα ήταν «Ή εσύ θα φύγεις, ή εμείς».

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν, πως η πρόταση μομφής σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον, είναι θέμα χρόνου να λάβει σάρκα και οστά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης