Φον ντερ Λάιεν: Η ισότητα για όλους αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Κομισιόν

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 06:45
Φον ντερ Λάιεν: Η ισότητα για όλους αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Κομισιόν

Tα εκπληκτικά επιτεύγματα των γυναικών επιστημόνων της Ευρώπης εξήρε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και υπενθύμισε ότι η κοινωνία μας μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της μόνο εάν χρησιμοποιήσει «όλα τα ταλέντα και την ποικιλομορφία» που διαθέτει.

Επ’ ευκαιρία της 11ης Φεβρουαρίου, Διεθνούς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, η κ. φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και ότι «κάτω από το 30 % των ερευνητών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γυναίκες», παραθέτοντας στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας την ανάγκη «η κατάσταση αυτή να αλλάξει».

Το 2018, από τα περίπου 15 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικούς στην Ε.Ε., το 59 % ήταν άνδρες και το 41 % γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. 

«Η Επιτροπή μου θα εργαστεί σκληρά για την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη. Η επίτευξη μιας Ένωσης ισότητας αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», πρόσθεσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Στην ίδια κατεύθυνση η Επίτροπος Ισότητας Έλενα Ντάλι , εξέφρασε «την προσήλωση της Ε.Ε. στην ένταξη και την ισότητα ως μοχλού προόδου, καινοτομίας και οικονομικής ανάπτυξης» και η Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, προκήρυξε σήμερα το βραβείο της Ε.Ε. για τις καινοτόμους γυναίκες 2020, το οποίο τιμά τις γυναίκες που είναι πρωτοπόρες στην καινοτομία και έχει στόχο να εμπνεύσει την επόμενη γενιά ώστε να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 06:46