Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη αγνοείται από τη σύγκρουση που σημειώθηκε χθες Σάββατο μεταξύ ενός μηχανοκίνητου ανεμόπτερου με ένα μικρό τουριστικό αεροπλάνο στο Λος στην κεντρική Γαλλία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, σε ένα ασυνήθιστο αεροπορικό δυστύχημα.

«Ένα υπερελαφρό μηχανοκίνητο αεροσκάφος (ULM) που μετέφερε δύο άτομα και ένα τουριστικό αεροπλάνο τύπου DR400 με τρεις επιβαίνοντες συγκρούστηκαν περίπου στις 16:30 με 17:00, στο Λος στο διαμέρισμα Ιντρ ε Λουάρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γενική γραμματέας του γαλλικού διαμερίσματος, Ναντιά Σεζιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«(Το ULM) συνετρίβη πάνω σε ένα φράκτη γύρω από ένα σπίτι χωρίς να προκαλέσει επιπλέον θύματα και (το DR400) έπεσε αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά σε μια ακατοίκητη περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Τουρ, Γκρεγουάρ Νταλίν «δύο πτώματα βρέθηκαν στο ULM και δύο άλλα στο τουριστικό αεροπλάνο». «Ένα άτομο που προφανώς έπεσε από το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε δέντρο, σε τοποθεσία που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πιλότος του αεροπλάνου ήταν 75 ετών και οι δύο επιβάτες του 28 και 30 ετών. Ο πιλότος του ULM ήταν 66 ετών και ο επιβάτης του 50 ετών», δήλωσε ο Νταλίν.

Οι τοπικές αρχές είχαν προηγουμένως ανακοινώσει πέντε θανάτους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το ULM απογειώθηκε από το Σατελερό στις 15:15 με δύο επιβάτες και το αεροπλάνο Robin DR 400 από το Πουατιέ στις 15:00. Οι επιβάτες τους εκμεταλλεύτηκαν τον καθαρό ουρανό για να πετάξουν πάνω από τα κάστρα του Λίγηρα.

Περίπου πενήντα πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί καθώς και περίπου τριάντα αστυνομικοί και οι έρευνες συνεχίζονταν έως το βράδυ.

Οι κάτοικοι του σπιτιού στο οποίο έπεσε το ULM δεν βρίσκονταν εκεί τη στιγμή της συντριβής του. Το σημείο βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή που συνορεύει σε πολυσύχναστο δρόμο.

 

 

Η Γκενεβιέρ Αλουάρ Λιμπέρ βρισκόταν στην αυλή της όταν άκουσε με τον σύζυγό της «κάτι σαν μια μεγάλη σύγκρουση» και στη συνέχεια είδε έναν άνδρα να πέφτει από το αεροπλάνο σε ένα λιβάδι, πέφτοντας αρκετές δεκάδες μέτρα. Το αεροσκάφος πετούσε κοντά σε σπίτια, σύμφωνα με το ζευγάρι.

Οι λόγοι της σύγκρουσης είναι ακόμα άγνωστοι.

«Δεν υπάρχει ποτέ αεροπορική κίνηση γύρω από το Λος, είναι ένα τελείως ασυνήθιστο και απίθανο δυστύχημα», δήλωσε ο δήμαρχος Μαρκ Ανζενό, τονίζοντας ότι το εκτυφλωτικό φως του απογευματινού ήλιου μπορεί να θάμπωσε έναν από τους πιλότους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης