Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο, αλλά απευθύνει έκκληση για την επικράτηση της λογικής μετά την επίθεση στο Στρασβούργο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί διαδήλωση.

Τώρα που η οργή εκφράσθηκε και εισακούσθηκε και η κυβέρνηση απάντησε, «αυτό που ζητάμε, με υπευθυνότητα, είναι να επικρατήσει η λογική και να μη γίνουν διαδηλώσεις το Σάββατο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης στο Cnews απευθυνόμενος στα «κίτρινα γιλέκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι λογικό να γίνουν διαδηλώσεις, διότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δοκιμασθεί πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και με δεδομένη την επίθεση στο Στρασβούργο θα ήταν προτιμότερο αυτό το Σάββατο καθένας να έχει τη δυνατότητα, ήσυχα, να αφιερωθεί στις δραστηριότητες ενός Σαββάτου πριν από τις οικογενειακές γιορτές του τέλους του έτους, παρά να πάει να διαδηλώσει και να θέσει και πάλι σε δοκιμασία τις δυνάμεις ασφαλείας».

Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέρ δήλωσε χθες ότι «το κίνημα πρέπει να σταματήσει» δεδομένου του «δραματικού γεγονότος» στο Στρασβούργο και των απαντήσεων που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας «στις διεκδικήσεις των “κίτρινων γιλέκων”».

«Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε αν ένα κίνημα πρέπει να σταματήσει ή όχι» κατέληξε ο Μπενζαμέν Γκριβό, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι ό,τι απαιτείται για την έναρξη ενός διαλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης