Οι τοπικές κυβερνήσεις της Βαυαρίας, της Κάτω Σαξονίας, του Ζάαρλαντ και της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή, 13 Μαρτίου, ότι όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το τέλος των διακοπών του (καθολικού) Πάσχα τον Απρίλιο. Η Βάδη-Βυρτεμβέρη είναι το ένατο κρατίδιο το οποίο ανακοινώνει επισήμως το κλείσιμο όλων των σχολείων και των νηπιαγωγείων. Τα υπόλοιπα είναι η Βρέμη, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Ρηνανανία-Παλατινάτο, το Σλέσβιχ-Χόλσταιν, Μεκλεμβούργο-Προπομερανία.

Σε ορισμένα κρατίδια έχουν κλείσει είτε μόνο τα νηπιαγωγεία, είτε έχουν κλείσει σχολεία μόνο σε ορισμένες περιοχές τους, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των υπολοίπων. Το κρατίδιο του Βερολίνου ανακοίνωσε πάντως το σταδιακό τους κλείσιμο από τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλία και της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα συζητήσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους κατά την διάρκεια της μέρας εάν θα λάβουν και άλλα μέτρα. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς όλων των ομόσπονδων κρατιδίων. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ η Μέρκελ έκανε λόγο «για την μεγαλύτερη δοκιμασία εδώ και 50-70 χρόνια»

Πηγή: de.reuters, ARD, ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης