Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 14:14
Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown

Η Γερμανία δεν θα χρειαστεί άλλο εθνικό lockdown στη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει υπό έλεγχο τον κορωνοϊό παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Ο Σπαν δήλωσε πως ειδικοί και πολιτικοί μαθαίνουν κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον ιό. Μολονότι το καθολικό lockdown τον Μάρτιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει τότε για να προστατευτούν οι ασθενέστεροι στην κοινωνία, δεν θα χρειαστεί να γίνει ξανά, υπογράμμισε.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε ο Σπαν προσθέτοντας πως οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειριστούν τις εξάρσεις της Covid-19.

«Μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα με εμπιστοσύνη» διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπαν δήλωσε πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να επιβληθούν και πάλι απαγορεύσεις στις επισκέψεις σε οίκους περίθαλψης ηλικιωμένων. «Και μπορούμε να δούμε ότι στα καταστήματα έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο με κοινωνική αποστασιοποίηση και μάσκες» πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, για παράδειγμα πλένοντας συχνά τα χέρια τους και φορώντας μάσκα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα μπορούν τώρα να είναι καλύτερα στοχευμένα.

«Μαθαίνουμε πού είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, δυστυχώς όταν συγχρωτιζόμαστε και γιορτάζουμε μαζί» δήλωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 15:28