Η Γερμανία πρόκειται να παραλάβει την πρώτη μικρή παρτίδα μονοδοσικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού της Johnson & Johnson στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν δίνοντας στη χώρα την επιλογή ενός ακόμη εμβολίου ώστε να επισπευθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

“Θα είναι μόνο μια μικρή παρτίδα στην αρχή”, είπε ο Σπαν σε μια τηλεδιάσκεψη και πρόσθεσε ότι αναμένει πως μια αποστολή 275.000 δόσεων του εμβολίου θα φθάσει στη χώρα περί τις 12 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αλλά τουλάχιστον–επειδή περιμένουμε πολύ καιρό για την πρώτη παραλαβή του εμβολίου της J&J –θα παραλάβουμε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων στα μέσα Απριλίου και έπειτα θα αυξηθούν σε εκατομμύρια δόσεις, όπως συμβαίνει με όλες τις παραλαβές (εμβολίων)”.

To εμβόλιο της J&J’s, το οποίο έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ στις 11 Μαρτίου, είναι το τέταρτο που λαμβάνει άδεια για χρήση στην ΕΕ έπειτα από εκείνα των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Moderna.

Έπειτα από την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού που κινήθηκε με αργούς ρυθμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραλαβές των εμβολίων και των περιορισμών στις προμήθειες, η Γερμανία προσβλέπει να επισπεύσει τους εμβολιασμούς από τον επόμενο μήνα όταν αναμένεται ότι θα παραλάβει 15 εκατομμύρια δόσεις από τους τρεις άλλους προμηθευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης