Η Νότια Κορέα προχώρησε στη σφαγή 1.500 χοίρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 11:12
Η Νότια Κορέα προχώρησε στη σφαγή 1.500 χοίρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης

Για πρώτη φορά σε έναν χρόνο, νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα σε αγρόκτημα στη Νότια Κορέα, ωθώντας τις Αρχές να προχωρήσουν στη σφαγή τουλάχιστον 1.500 χοίρων, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τα δείγματα που ελήφθησαν την Πέμπτη από τρεις νεκρούς χοίρους σε αγρόκτημα στην επαρχία Γκανγκγουόν έδειξαν ότι ήταν θετικοί στην ασθένεια αυτή, η οποία δεν προσβάλλει τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρα στους χοίρους.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σφαγή των χοίρων που βρίσκονταν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το αγρόκτημα αυτό, σύμφωνα με το Yonhap, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

Περίπου 400.000 χοίροι σφαγιάστηκαν μετά την εμφάνιση της νόσου αυτής στα τέλη του περασμένου έτους σε τουλάχιστον 14 αγροκτήματα της Νότιας Κορέας.

Ως αυτή την εβδομάδα, προσθέτει το Yonhap, δεν είχαν εμφανιστεί νέα κρούσματα της νόσου σε αγροκτήματα της χώρας από τον Οκτώβριο του 2019, μολονότι 750 κρούσματα είχαν καταγραφεί σε αγριόχοιρους στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Τον Σεπτέμβριο, η Σεούλ απαγόρευσε τις εισαγωγές χοιρινού από τη Γερμανία μετά την επιβεβαίωση κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 11:17