Η Roche θα κυκλοφορήσει ένα νέο τεστ αντιγόνων, το οποίο μπορεί να γίνεται σε μεγάλο όγκο, για τη διάγνωση του COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι το τεστ αυτό, το οποίο επιτρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα σε 18 λεπτά, θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των συστημάτων υγείας.

Το τεστ αυτό, με την ονομασία Elecsys SARS-CoV-2 Antigen, που προορίζεται να γίνεται σε εργαστήριο, επιτρέπει τον εντοπισμό της παρουσίας συγκεκριμένων αντιγόνων της ασθένειας, αναφέρει ο ελβετικός όμιλος σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυκλοφορία του προβλέπεται για το τέλος του έτους στις χώρες που αποδέχονται τη σήμανση για τη συμμόρφωση προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα CE. Ο ελβετικός όμιλος σχεδιάζει επίσης να καταθέσει αίτημα για εσπευσμένη χορήγηση αδείας για την αμερικανική αγορά.

Το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά στα μοριακά τεστ PCR ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού, όταν αυτά δεν είναι διαθέσιμα ή υπάρχει πίεση όσον αφορά τις δυνατότητες πραγματοποίησής τους, προκειμένου να βοηθηθούν οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας να κάνουν διάγνωση σε ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου αυτής, υπογραμμίζει ο ελβετικός όμιλος στην ανακοίνωσή του.

Το τεστ αυτό γίνεται σε λεγόμενα μηχανήματα Cobas, τα οποία υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία και εργαστήρια, και μπορούν να επεξεργαστούν έως και 300 δείγματα την ώρα και να δώσουν αποτέλεσμα σε 18 λεπτά, σύμφωνα με τη Roche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε που άρχισε η υγειονομική κρίση με τον COVID-19, ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος έχει κυκλοφορήσει 8 τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού, ένα εκ των οποίων επιτρέπει τη διάκριση του COVID-19 από τη γρίπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης