Η χειρότερη ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται σήμερα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στη Σερβία όπου επιβεβαιώθηκαν 3.536 νέα κρούσματα ενώ 21 ασθενείς απεβίωσαν. 

Κάθε τέταρτο δείγμα που εξετάστηκε εργαστηριακά το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Επιτροπή δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα νοσοκομεία της χώρας η πληρότητα αγγίζει το 100% ενώ λιγοστεύουν και οι ελεύθερες κλίνες στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές που δημιουργήθηκαν στα κλειστά στάδια Arena στο Νέο Βελιγράδι και Chair στην πόλη Νις.

Αύριο, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για να αποφασίσει την λήψη μέτρων αποτροπής μετάδοσης της νόσου. 

Παράλληλα στην συνεδρίαση τη Βουλής όπου εξετάζεται η αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα συζητηθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων υπό την μορφή προστίμων για την μη τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων μετά τις 11:00 η ώρα το βράδυ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Σερβία μέχρι σήμερα προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό 70.424 άνθρωποι και απεβίωσαν 936. 

Σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 2.959 ασθενείς εκ των οποίων οι 143 είναι διασωληνωμένοι.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης