Λουτρό αίματος σημειώθηκε στο εσωτερικό ναού στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Ένοπλος εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών στην πόλη Τσάρλεστον και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων. Εννέα άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης, ένας λευκός, ηλικίας περίπου 21 ετών, αναζητείται. Στις έρευνες της αστυνομίας συμμετέχουν και πράκτορες του FBI. Έξω από την εκκλησία η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς εκατοντάδες Αφροαμερικανοί έχουν συγκεντρωθεί ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Η περιοχή έχει γεμίσει με μπλόκα της αστυνομίας, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από τον τόπο της επίθεσης. Οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα που κρατούσε σακίδιο και φωτογραφική μηχανή, ωστόσο στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να αναζητούν τον νεαρό δράστη.

Μακελειό σε εκκλησία στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα, όπου ένας 21χρονος λευκός εισέβαλε σε εκκλησία και άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά ΑφροαμερικανώνΣε δηλώσεις του σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας έκανε λόγο για «έγκλημα μίσους» και δεν απέκλεισε πίσω από την αποτρόπαια πράξη να κρύβονται φυλετικά κίνητρα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότερα περιστατικά που συνδέονται με τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών.

«Είναι μία ανείπωτη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε σε αυτήν την ιστορική εκκλησία. Ένας άνθρωπος γεμάτος κακία και μίσος αφαίρεσε τις ζωές πολιτών που είχαν έρθει εδώ για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν» δήλωσε ο δήμαρχος του Τσάρλεστον Τζόι Ρίλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο καταιγισμός πυροβολισμών σημειώθηκε στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα (04.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας). Ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, Έρικ Γουάτσον, ανακοίνωσε ότι πριν από το αιματηρό επεισόδιο υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην ιστορική εκκλησία.

Ο ιστότοπος της Αφρικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας Εμμανουήλ των Μεθοδιστών αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος ναός είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στην περιοχή. Χτίστηκε το 1891 και θεωρείται κτήριο ιστορικής σημασίας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων.

Πρώτες φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου, Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης