ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 09:18
ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ

Η προοεδευτική δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ νοσηλεύεται με φλεγμονή της χοληδόχου κύστης, έγινε γνωστό χθες Τρίτη.

Η δικαστής, που είναι γνωστή με τα αρχικά του ονόματός της «RGB», βρίσκεται στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, όπου αναμένεται να παραμείνει για μία ή δύο ημέρες.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και η δικαστής πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα το πρωί σε τηλεδιάσκεψη του Ανώτατου Δικαστηρίου από το δωμάτιο του νοσοκομείου της.

Ηλικίας 87 ετών, η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ χρειάστηκε να νοσηλευθεί επανειλημμένα στη διάρκεια του 2019 με ρίγη και πυρετό, ενώ το 2018 υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινωμάτων από τον πνεύμονά της και νοσηλεύθηκε με κάταγμα στα πλευρά.

Έχει αναχθεί άθελά της σε προσωπικότητα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι, σε περίπτωση που η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ πεθάνει ή δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ευκαιρία να την αντικαταστήσει με έναν συντηρητικό δικαστή.

Ήδη στη διάρκεια της προεδρίας του ο Τραμπ έχει διορίσει δύο συντηρητικούς δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 1993 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 09:20