Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη συμμαχία της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, έπειτα από την ήττα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τους επικεφαλής των υπολοίπων κομμάτων, που συμμετείχαν στις εκλογές από τις λίστες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και τους είπε ότι «οι βουλευτές σας που μπήκαν στο Κοινοβούλιο από τις λίστες μας, μπορούν να επιστρέψουν στα κόμματά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Sabah, η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς μετά την ήττα της συμμαχίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 28ης Μαΐου, δεν υπάρχει κοινό σημείο σύμπλευσης.

Η Εθνική Συμμαχία που κατέβηκε στις εκλογές ως αντίπαλος του Ερντογάν αποτελούνταν από τον συνασπισμό των εξής κομμάτων: Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), Καλό Κόμμα (İyi Parti), Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), Κόμμα της Ευτυχίας (Saadet Partisi) και Δημοκρατικό Κόμμα (Demokrat Partisi).

Την είδηση επιβεβαίωσε o γενικός γραμματέας του «Καλού Κόμματος», Ουγκούρ Ποϊράζ, ο οποίος δήλωσε πως η συμμαχία υπό την υπάρχουσα μορφή διαλύθηκε μετά την ήττα στις 28 Μαΐου. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μελλοντικού συνασπισμού με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε περίπου 10 μήνες από σήμερα, ή κάποια μελλοντική μετεκλογική συνεργασία, που ίσως προκύψει μετά από συζητήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης