Ένας ξένος πολίτης σκοτώθηκε και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός στρατιώτης, από εκτόξευση ρουκετών χθες Δευτέρα βράδυ σε αεροπορική βάση στο Κουρδιστάν, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο της πόλης Αρμπίλ, με τη μία από αυτές να πέφτει σε μια στρατιωτική βάση όπου στεγάζονται στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού, ανέφερε ο στρατιωτικός συνασπισμός. Είναι η πρώτη φορά εδώ και περίπου δύο μήνες που στοχοθετούνται στρατιωτικές ή διπλωματικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατιωτικές και διπλωματικές εγκαταστάσεις δυτικών χωρών έχουν γίνει κατ’ επανάληψη στόχος επιθέσεων από το φθινόπωρο του 2019. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως οι επιθέσεις αυτές έγιναν στη Βαγδάτη. Αμερικανοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν την ευθύνη σε φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, όπως στην Καταέμπ Χεζμπολάχ ή στην Ασαΐμπ Αχλ αλ Χακ, που μάχονται κατά του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού.

Ο συνασπισμός αυτός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, βοηθά από το 2014 τις τοπικές δυνάμεις στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους. Μετά την κατάρρευση του «χαλιφάτου» των τζιχαντιστών ο αριθμός των ξένων στρατιωτών μειώθηκε στους 3.500, εκ των οποίων οι 2.500 είναι Αμερικανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης