Ισπανία: Ένδεκα συλλήψεις μετά από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, 16:40
Ισπανία: Ένδεκα συλλήψεις μετά από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Η αστυνομία της Πάλμα ντε Μαγιόρκα συνέλαβε σήμερα, Σάββατο, 11 ανθρώπους, που διέφυγαν από ένα αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της πόλης, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα στην Ισπανία, στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις πτήσεις.

Το αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε πτήση μεταξύ του Μαρόκου και της Τουρκίας, άλλαξε πορεία στις 19:00 τοπική ώρα την Παρασκευή προς την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, λόγω της υποτιθέμενης αδιαθεσίας ενός επιβάτη, ανέφερε η ισπανική πολιτοφυλακή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης του επιβάτη, που ένιωθε αδιαθεσία, καμιά εικοσαριά επιβάτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να φύγουν από το αεροσκάφος, τρέχοντας στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Η αστυνομία και η πολιτοφυλακή ξεκίνησαν αμέσως έρευνες στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί κάθε δραστηριότητα. Τα δρομολόγια επαναλήφθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, έπειτα από διακοπή 4 ωρών, σύμφωνα με τις αρχές του αερολιμένα.

Όπως γράφει η εφημερίδα El Pais, οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο ενός τεχνάσματος με στόχο την παράνομη είσοδο στην Ισπανία.

«Προς το παρόν, 11 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία και την πολιτοφυλακή», επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της τοπικής κυβέρνησης. Τουλάχιστον 9 άτομα εξακολουθούν να διαφεύγουν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο επιβάτης, ο οποίος παραπονέθηκε ότι ένιωθε αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχαιρε άκρας υγείας και συνελήφθη από την αστυνομία για «βοήθεια σε παράνομη μετανάστευση και παραβίαση του νόμου για τους μετανάστες», σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Φαίνεται πως είχε υποστεί διαβητικό σοκ και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μαζί με ένα ακόμη άτομο», εξήγησε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. Το άτομο που τον συνόδευε τράπηκε σε φυγή μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφαρμογή FlightRadar24, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A320 της εταιρείας Air Arabia Maroc, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Καζαμπλάνκα- Κωνσταντινούπολη.

Εξαιτίας του περιστατικού, 13 αεροσκάφη με προορισμό την Πάλμα άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια και 16 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν αντιμετώπισαν σημαντικές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αερολιμένα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, 16:40