Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής σε εννέα περιφέρειες της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι περιοχές που τις ώρες αυτές πλήττονται περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εκείνες με πρωτεύουσες τη Νάπολη, την Ανκόνα, το Μπάρι και την Μπολόνια.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι, αλλά και οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια Μάρκε, στην οποία σημειώθηκαν φονικές πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Αρχές παρακολουθούν συνεχώς τη στάθμη των ποταμών, ενώ στο μικρό νησί της Ίσκια, στο οποίο τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκαν φονικές κατολισθήσεις, για προληπτικούς λόγους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 400 άνθρωποι.

Στη Λ’ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας, τα σχολεία τη Δευτέρα παρέμειναν κλειστά και ο δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν αυστηρά τη χρήση των αυτοκινήτων τους. Από την Κυριακή χιονίζει και στη Σικελία -συγκεκριμένα στις Συρακούσες- όπου το 2022 είχαν καταγραφεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλης της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης