Αστυνομικοί στο Κεμπέκ εντόπισαν ένα πτώμα στην περιοχή όπου είχαν χαθεί δύο πυροσβέστες, αφού παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Οι δύο εθελοντές πυροσβέστες, ο Κρίστοφερ Λαβουά, 23 ετών και ο Ρεζίς Λαβουά, 55 ετών (δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους) χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ενώ βοηθούσαν τους κατοίκους κοντά στο Μπε-Σεντ-Πολ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της πόλης του Κεμπέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γύρω στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, ένα ελικόπτερο «εντόπισε ένα πτώμα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ, ο λοχίας Στεφάν Τρεμπλέ. «Δεν έχουμε ακόμη την επίσημη αναγνώριση (του θύματος) όμως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν από τους δύο άνδρες που αγνοούνται από την Δευτέρα», πρόσθεσε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του δεύτερου αγνοούμενου.

«Χάσαμε δύο άνδρες, δύο εθελοντές πυροσβέστες. Είναι απίστευτα λυπηρό», σχολίασε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκό σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το Κεμπέκ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τις αρχές της εβδομάδας λόγω του κινδύνου πλημμύρας αφού, μετά το λιώσιμο των πάγων, ακολούθησαν καταρρακτώδεις βροχές σε όλη την επαρχία. Συνολικά 105 δήμοι έχουν λάβει έκτακτα μέτρα και περισσότερες από 600 κατοικίες πλημμύρισαν, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης