Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε δήλωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει την κατ’ οίκον απομόνωση των γηραιότερων πολιτών της χώρας από την Παρασκευή, καθώς επιβάλλει ολοένα αυστηρότερα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι κυβερνήσεις σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη ανακοινώνουν περιοριστικά μέτρα, από την διακοπή των ταξιδιών ως την αναβολή αθλητικών διοργανώσεων, ενώ κινητοποιούν μέσα και πόρους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού για τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κορωνοϊός, ο οποίος εντοπίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο, έχει προσβάλλει παγκοσμίως τουλάχιστον 191.000 ανθρώπους, εκ των οποίων πάνω από 7.850 υπέκυψαν.

Νωρίτερα, ο δήμος της κολομβιανής πρωτεύουσας ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει μια άσκηση «υποχρεωτικής απομόνωσης» των πολιτών για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τους κατοίκους στην Μπογκοτά για το ενδεχόμενο επιβολής πλήρους καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.

«Όλος ο κόσμος μένει σπίτι, θα υπάρξουν περιορισμοί της κίνησης από την Παρασκευή 20ή έως τη Δευτέρα 23η» Μαρτίου, προκειμένου «να διεξαχθεί άσκηση υποχρεωτικής απομόνωσης κατ’ οίκον», τόνισε η δήμαρχος της πρωτεύουσας, η Κλαούδια Λόπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπογκοτά, πόλη επτά εκατομμυρίων κατοίκων, παραμένει «σε κίτρινο συναγερμό», θύμισε η επικεφαλής της αυτοδιοίκησης της πρωτεύουσας, χωρίς να αποκλείσει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

«Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτό που μπορεί να συμβεί (…) αργότερα, δηλαδή να χρειαστεί να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας», σημείωσε η Λόπες.

Άλλες πόλεις, ανάμεσά τους η Καρταχένα (βόρεια), η Κάλι (νοτιοδυτικά), η Μανισάλες (βορειοδυτικά), η Αρμένια (δυτικά) και η Νέιβα (νοτιοδυτικά) έχουν κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αντιμέτωπες με 75 κρούσματα, χωρίς κανένα θανατηφόρο μέχρι χθες, οι Αρχές της Κολομβίας ενισχύουν τα μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2. Τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν πως κλείνουν τα σύνορα ως την 30ή Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης