Κορωνοϊός: Η Σουηδία μπορεί να στραφεί στην τηλεκπαίδευση, όμως η κυβέρνηση καλεί τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 14:05
Κορωνοϊός: Η Σουηδία μπορεί να στραφεί στην τηλεκπαίδευση, όμως η κυβέρνηση καλεί τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά

Τα λύκεια στη Σουηδία θα μπορούν να κάνουν περισσότερα μαθήματα μέσω διαδικτύου από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να ανασχέσει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, αν και κάλεσε τα σχολεία να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό ανοιχτά καθώς παρέχουν ζωτικής σημασίας κοινωνική υπηρεσία.

Η Σουηδία ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που υιοθετεί λόγω Covid-19, κάνοντας κυρίως συστάσεις στους πολίτες και χωρίς να επιβάλει ευρείες απαγορεύσεις, ενώ έχει κρατήσει τα περισσότερα σχολεία ανοιχτά. Την άνοιξη, όμως, κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας Covid-19, τα λύκεια και τα πανεπιστήμια είχαν στραφεί στην τηλεκπαίδευση.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Σουηδίας να υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις, ενώ ενέτεινε τις εκκλήσεις της προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές.

Η σουηδική κυβέρνηση επισήμανε ότι θα δώσει στα λύκεια περισσότερη ευελιξία να καθορίζουν μόνα τους κατά πόσο θα καταφεύγουν στην τηλεκπαίδευση.

«Η αλλαγή σημαίνει ότι τα λύκεια μπορούν να στραφούν εν μέρει στην τηλεκπαίδευση εφόσον είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους των σχολείων» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Έκστρομ.

Ωστόσο η Έκστρομ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά όσο αυτό είναι δυνατό.

«Γνωρίζουμε από την άνοιξη ότι πολλοί μαθητές δυσκολεύτηκαν να έχουν κίνητρο στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης και γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους μαθητές που χρειάζονται περισσότερο το σχολείο: αυτούς με ειδικές ανάγκες και όσους κινδυνεύουν ή ζουν στη φτώχεια» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 15:02