Μια «νέα μετάλλαξη» του ιού που φαίνεται να επηρεάζει την εξάπλωση στη νότια Αγγλία, εντόπισαν οι επιστήμονες στο Ηνωμένο βασίλειο, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο ίδιος καθησύχασε λέγοντας ότι η μετάλλαξη δεν φαίνεται να κάνει πιο θανατηφόρο τον ιό, ωστόσο όπως είπε αναπτύσσεται ταχύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχύτερη εξάπλωση στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες «πάνω από 1.000 περιπτώσεις με αυτήν την μετάλλαξη, κυρίως στο νότο της Αγγλίας».

«Τις τελευταίες έξι εβδομάδες είδαμε μία μεγάλη, εκθετική αύξηση του ιού σε όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρτφορντσιρ. Αποφασίσαμε, επομένως, να θέσουμε το ευρύτερο Λονδίνο, το νότιο και δυτικό Έσσεξ και τις νότιες περιοχές του Χέρτφορντσιρ στην κλίμακα 3, δηλαδή στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού», ανέφερε ο Χάνκοκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Ορισμένες περιοχές μέσα και γύρω από το Λονδίνο σύμφωνα με την daily mail έχουν σημειώσει μεγάλες αυξήσεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα. Ήδη το Κεντ και άλλες περιοχές ήδη βρίσκονται στα περιοριστικά μέτρα της βαθμίδας 3, ενώ μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας Αγγλίας θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως στην τρίτη βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης