Τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, όταν ένα αυτοκίνητο μάρκας SUV, κόκκινου χρώματος, έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παρέλαση ενόψει των Χριστουγέννων στην πόλη Γουόκεσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν. Η επίθεση έγινε χθες Κυριακή και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Νταν Τόμσον, για το περιστατικό συνελήφθη ένα άτομο και κρατείται από την αστυνομία.

Δημοσιογράφος τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος αποτελεί μέρος του εθνικού δικτύου CBS ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην τραγωδία. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 11 ενήλικοι και 12 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Νωρίτερα, η εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel και άλλα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, που απέχει κάπου 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, τραυματίζοντας πολλούς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τους συμμετέχοντες της παρέλασης. Σε δεύτερο βίντεο, αστυνομικοί εικονίζονται να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου προτού πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Μια γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση.

 

 

 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη Milwaukee Journal Sentinel.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω στους ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

Το πανεπιστήμιο Κάρολ, που έχει έδρα τη Γουόκεσα, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε lockdown.

Τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Το 2016, φορτηγό είχε πέσει πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Νωρίτερα την ίδια χρονιά, φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας σκοτώνοντας 84 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε επίσης το ΙΚ.

Η τραγωδία στη Γουόκεσα καταγράφηκε στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από ένταση στο Ουισκόνσιν, όπου ο νεαρός ακροδεξιός Κάιλ Ρίτενχαους απαλλάχθηκε στη δίκη του για τους φόνους δύο ανδρών εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας στην Κενόσα, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης