Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ενημέρωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τη Μαριούπολη. Παράλληλα, με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει πως σφραγίστηκε η περίμετρος γύρω από τη χαλυβουργία Αζοφστάλ στο εσωτερικό της οποίας βρίσκονται 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες. Κατά την επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε τη διαταγή να ακυρωθεί η τελική επίθεση στο εσωτερικό της χαλυβουργίας και να μπλοκαριστούν όλοι οι είσοδοι και έξοδοι. Η ανακοίνωση καταλήγει πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα σεβαστούν τους Ουκρανούς στρατιώτες και πως εγγυώνται για τη ζωή τους.

Όλα τα παραπάνω, κατά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, παραπέμπουν σε επίσημη ενημέρωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπενθυμίζεται πως πολλά έχουν γραφτεί για τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, ακόμη και πως νοσηλεύεται με πολύ σοβαρό καρδιακό επεισόδιο μετά από έντονη διαμάχη του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που ο Σεργκέι Σοϊγκού βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των επίσημων ανακοινώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αναφορές από τη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης επισημαίνει τα εξής:

«1. Η Ρωσία κατέλαβε τη Μαριούπολη. Η κατάσταση είναι ήρεμη. Αρχίζει η προσπάθεια για την οργάνωση της επιστροφής των αμάχων.

2. Ο υπουργός Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε επίσημα πως η Ρωσία μετακίνησε 142.000 αμάχους εκτός Μαριούπολης.

3. Κατά την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, έχουν παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις 1.838 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ στο εσωτερικό της χαλυβουργίας Αζοφστάλ βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

4. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δηλώνει πως η χαλυβουργία Αζοφστάλ έχει πλήρως περικυκλωθεί και έχουν μπλοκαριστεί όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι προς αυτήν».

Κατά τον βρετανικό «Guardian», καμία από τις παραπάνω πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ωστόσο νεότερες αναφορές από την πρωτεύουσα της Ρωσίας επιμένουν πως ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε ήδη τα συγχαρητήριά του προσωπικά στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται πως στη χαλυβουργία Αζοφστάλ «δεν περνάει πια ούτε μύγα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης