Νεκρός έπεσε ένας Βρετανός αστυνομικός από τα πυρά ενός άντρα, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, στο νότιο Λονδίνο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 02:15 π.μ. στο Κέντρο Κράτησης του Κρόιντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο αστυνομικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Ένας 23χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ και, σύμφωνα με το BBC, πιστεύεται ότι ο συλληφθείς έστρεψε το όπλο στον εαυτό του. Μια έρευνα για ανθρωποκτονία βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ένα αληθινά σοκαριστικό περιστατικό κατά το οποίο ένας από τους συναδέλφους μας έχασε τη ζωή του κάτω από τις πιο τραγικές συνθήκες» δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ.

«Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της έρευνας και προσπαθούμε ακόμη να εξακριβώσουμε τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό και θα ενημερώσουμε εκ νέου» σχολίασε.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του. Γράφοντας στο Twitter ο Τζόνσον ανέφερε: «Είμαστε βαθιά υπόχρεοι σε εκείνους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να είμαστε ασφαλείς».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε σοκαρισμένη από τη δολοφονία και εξέφρασε τη θλίψη της.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης