Nεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

O Ραβίλ Μαγκάνοφ
Κάποια ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης την είδηση για τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, ο οποίος ήταν και αντιπρόεδρος της Lukoil, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πετρελαϊκή εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 67χρονος Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε θάλαμο στον 6ο όροφο του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου στην οδό Marshala Timoshenko. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την πτώση του επιχειρηματία.
 

 

Ο Μαγκάνοφ κατέλαβε τη θέση του α’ εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Εξερεύνηση και την Παραγωγή στην Lukoil το 2006. Επιπλέον, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 και είναι διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ των διακρίσεων που είχε λάβει ήταν το κυβερνητικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

Yπήρξε στενός φίλος του Βαγκίτ Αλεκπέροφ, ενός εκ των ιδρυτών της εταιρίας που παραιτήθηκε από πρόεδρος της Lukoil τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφότου η Βρετανία του επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση ως μέρος των κυρώσεων για τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός 
 

 

Αμερικανικό ένταλμα κατάσχεσης για αεροσκάφος της Lukoil

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους ένταλμα για την κατάσχεση ενός αεροσκάφους αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων της ρωσικής PJSC Lukoil.

Το αεροσκάφος πέταξε προς και από τη Ρωσία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει κατά της Μόσχας το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μεγαλώνει ο κατάλογος με περίεργους θανάτους ολιγαρχών

Συνολικά 7 Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν το 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Στις αρχές Ιουλίου, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο Ρώσος μεγιστάνας Γιούρι Βορόνοφ ο οποίος είχε διασυνδέσεις με τη ρωσική Gazprom.

Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Lukoil, ο Αλεξαντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός στα 43 του χρόνια.

Το Φεβρουάριο, ανώτερος αξιωματούχος οικονομικών και ασφαλείας της Gazprom, ο 61χρονος Αλεξάντερ Τιουλάκοφ, βρέθηκε απαγχονισμένος στην έπαυλή του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτοκτόνησε. 

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, ο Λεονίντ Σούλμαν, ανώτερο στέλεχος της Gazprom, βρέθηκε νεκρός από μαχαιριές στο μπάνιο του σπιτιού του στο Λενίνσκι, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης