Προκαλεί, για μια ακόμη φορά, η επικεφαλής  της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, με δάνειο ύψους 10,6 εκατ. ευρώ από ουγγρική τράπεζα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την προεκλογική της εκστρατεία για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Η υποψήφια για την προεδρία του Rassemblement National δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λήψη τραπεζικών δανείων στην πατρίδα της.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κόμμα της Λεπέν έχει προϊστορία στην αναζήτηση αμφιλεγόμενων χρηματοδοτήσεων. Κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών του 2014, κατέφυγε στην Πρώτη Τσεχορωσική Τράπεζα της Ρωσίας για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της με 9 εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια αργότερα, η τράπεζα χρεοκόπησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό των 10,6 εκατ, ευρώ, που εξασφάλισε τώρα η Λεπέν από την ουγγρική τράπεζα, είναι μια σημαντική ώθηση, καθώς είχε περιοριστεί σε έναν προεκλογικό αγώνων χαμηλών τόνων λόγω των «στενών» οικονομικών του κόμματος και της απροθυμίας των εγχώριων τραπεζών να της δανείσουν χρήματα.

Στη Γαλλία, οι προεκλογικές εκστρατείες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από συνδρομές μελών και δωρεές από ιδιώτες μέχρι το όριο των 4.600 ευρώ ανά δωρητή και ανά εκλογές, καθιστώντας τα δάνεια ζωτικής σημασίας πηγή χρηματοδότησης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης