Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, 44 ετών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Την ίδια πληροφορία έδωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δυο δικές του –επίσης μη κατονομαζόμενες– πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν πράγματι το πράξει θα μετατραπεί αυτόματα στον σημαντικότερο αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024, που ως τώρα είχε πρακτικά μόνο έναν πρωταγωνιστή.

Μια από τις πηγές του Reuters ανέφερε πως αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την 25η Μαΐου, καταθέτοντας επίσης τα απαιτούμενα έγγραφα, και την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με δωρητές στο Μαϊάμι, προτού κάνει την επίσημη έναρξη της εκστρατείας του στα τέλη του Μαΐου.

Στην πρόσκληση που εστάλη σε δυνητικούς χρηματοδότες για την εκδήλωση της 25ης Μαΐου αναφέρεται μάλιστα πως θα τους ανατεθεί «δουλειά» –με άλλα λόγια να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τον υποψήφιο–, σύμφωνα με έτερη πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωποι του κ. ΝτεΣάντις δεν απάντησαν αμέσως όταν το Reuters τους ζήτησε σχόλιο.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να κλιμακώνει τις φραστικές επιθέσεις του εναντίον του κυβερνήτη της Φλόριντας.

Οι σφυγμομετρήσεις ως αυτό το στάδιο θέλουν πάντως τον κ. Τραμπ να διατηρεί άνετο προβάδισμα στην εσωκομματική κούρσα, συμπεριλαμβανομένης πρόσφατης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης