Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι δεν τον έχει ακούσει να συζητά τυχόν σχέδιά του για να απολύσει, να μεταθέσει ή να ζητήσει την παραίτηση οποιουδήποτε αξιωματούχου του Λευκού Οίκου με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Αφγανιστάν.

«Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο», είπε ο Τζέικ Σάλιβαν μιλώντας σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν σχεδιάζει να λάβει πειθαρχικά μέτρα μετά την αστραπιαία κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν έχει υπερασπιστεί πολλές φορές την απόφασή του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που αποφάσισε να τερματίσει τον 20ετή πόλεμο.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν μελετά αν θα παρατείνει και μετά την 31η Αυγούστου την καταληκτική ημερομηνία για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται από τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες συμμαχικές χώρες.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους Ταλιμπάν και με τους συμμάχους των ΗΠΑ για το θέμα αυτό, αλλά διαπιστώνουν ότι έχει γίνει ουσιαστική πρόοδος στη στρατιωτική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό Αμερικανών, πολιτών τρίτων χωρών και ευάλωτων Αφγανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχει ήδη πει ο πρόεδρος, πιστεύουμε ότι έχουμε τον χρόνο, από τώρα μέχρι τις 31 Αυγούστου, για να απομακρύνουμε όσους Αμερικανούς το επιθυμούν», κατέληξε ο Σάλιβαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης