«Όχι» της Ολλανδικής κυβέρνησης στα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, 18:50
«Όχι» της Ολλανδικής κυβέρνησης στα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς λόγω κορωνοϊού

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα απαγορευτεί η ρίψη πυροτεχνημάτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, μια παράδοση που προκαλεί πολλούς τραυματισμούς κάθε χρόνο, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στα όριά τους λόγω της πανδημίας.

Την Πρωτοχρονιά πολλοί Ολλανδοί ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους για να γιορτάσουν το νέο έτος. «Όπως και πέρσι, η πώληση και η ρίψη πυροτεχνημάτων θα απαγορευτούν» ανέφερε η κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό lockdown, επιβάλλοντας μια σειρά υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, καθώς καταγράφει ρεκόρ περιστατικών της Covid-19. Σήμερα ανακοινώθηκαν σχεδόν 22.000 νέα περιστατικά μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα τροφίμων, όπως τα σουπερμάρκετ, θα κλείνουν στο εξής στις 20.00 ενώ τα υπόλοιπα μαγαζιά στις 18.00. «Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται τάχιστα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ελαφρύνουμε την πίεση» που δέχεται ο τομέας της υγείας, ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Το 2019 περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα από πυροτεχνήματα. Μετά την απαγόρευση, πέρσι, ο αριθμός αυτών των τραυματισμών μειώθηκε κατά 70%.

Η απαγόρευση αφορά μόνο ιδιώτες. Οι δήμοι μπορούν να οργανώσουν θεάματα με ρίψη πυροτεχνημάτων, προσφεύγοντας στις υπηρεσίες επαγγελματιών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, 18:50