Η κυβέρνηση του Περού απηύθυνε σύσταση χθες Τετάρτη στους πολίτες της λατινοαμερικανικής χώρας να μην προσκαλέσουν φίλους και συγγενείς για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη χώρα ανέρχονταν σε 987.675 ως προχθές Τρίτη, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 είχαν φθάσει τους 36.817, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα. Οι υγειονομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς προβλέπουν δεύτερο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι οικογένειες που ζουν μαζί μπορούν να γιορτάσουν μαζί, αλλά δεν πρέπει να πάμε να επισκεφθούμε άλλους συγγενείς ή φίλους, διότι η πανδημία συνεχίζεται» τόνισε η πρωθυπουργός Βιολέτα Μπερμούντες, αναφερόμενη στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αξιωματούχοι παρότρυναν τους πολίτες να βρουν δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους μέσω του διαδικτύου.

«Φοβούμαστε ότι θα πρέπει να αποφευχθούν όλες οι μετακινήσεις που δεν είναι απολύτως απαραίτητες τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι συναντήσεις να γίνουν ηλεκτρονικά σε όσες περιπτώσεις είναι δυνατό. Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους αγαπημένους μας σε αυτές τις συνθήκες είναι να φροντίσουμε να είμαστε καλά» είπε ο μεταβατικός πρόεδρος Φραντσίσκο Σαγάστι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης