Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Όχι σε βεβιασμένη απόφαση για τον Nord Stream 2

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 23:24
Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Όχι σε βεβιασμένη απόφαση για τον Nord Stream 2

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ επέστησε την προσοχή ως προς την «ηθική αυστηρότητα» στις σχέσεις με τη Ρωσία και τη διακοπή της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, τάχθηκε κατά μιας βεβιασμένης απόφασης της Γερμανίας και υπέρ μιας ευρωπαϊκής αντίδρασης στην υπόθεση Ναβάλνι.

«Φυσικά μπορούμε να αποφασίσουμε να μην κατασκευάσουμε τον Nord Stream 2, να διακόψουμε τον Nord Stream 1 και να παραιτηθούμε από το αέριο από τη Ρωσία. Αυτό θα είχε πράγματι αποτέλεσμα, αλλά το θέλουμε αυτό; Τουλάχιστον θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά. Η Γερμανία είναι ένας ευρωπαϊκός γίγαντας, αλλά στηρίζεται σε πιο αδύναμα πόδια από ό,τι μερικές φορές θέλουμε να παραδεχτούμε. Μια σαφής θέση ναι, αλλά και κατηγορηματικός πουριτανισμός;», είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung / FAZ».

«Θέλουμε να διατηρήσουμε και τις αξίες μας και την ευημερία μας ταυτόχρονα. Αυτό όμως απαιτεί ικανότητα χειρισμού ευαίσθητων θεμάτων, σκληρή δουλειά και ενίοτε κάποια απογοήτευση», επισήμανε ο Ζέντερ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε ευθέως αν η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα πρέπει να διακοπεί, απάντησε: «Δεν θα έπαιρνα μια βεβιασμένη απόφαση τώρα. Οι απαντήσεις της Ρωσίας εξακολουθούν να εκκρεμούν. Και το καλύτερο θα ήταν μια κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 23:25